Lo siento, aún no está traducido!
……………………………………

 

Blönduós sota la pluja. Recullo com puc la tenda que la guardo tota molla. Esmorzo fort i pedalo sota la pluja durant 80 kms.

A mig camí veig que a 8 kms hi ha Hvammastangi on surten barcos per veure foques. No és el dia, no fa bon temps i passo de llarg.

Continuo fins divisar una benzinera N1, de la gran cadena islandesa. Entro xop com un ànec i devoro una sopa i una amanida.

A fora hi han dos bicis però no detecto qui són els propietaris fins que s’aproxima un noi de paisà. Vas amb la bici? – em diu. Si – li responc. Ells esperen el bus per anar Akureyri. Ara ho entenc. Jo li dic que continuaré 70 kms més fins el proper càmping. Em diu que fa vent, que miri les banderes. Ja ho sé, xato, però he de continuar. I la meva premissa és que si a on sóc fa mal temps he d’anar a buscar el bon temps.

Em funciona a mitges. A partir del km 30 i unes pujades ventades, surt el sol poruc i començo un descens que segueix un canyó meravellós. Arribo a una zona volcànica anomenada Bifrost ja molt aprop del càmping. Avui no estic per excursions a peu, toca pedalar.

Després de preguntar en una benzinera trobo el càmping anomenat Varmaland, al costat d’uns hivernacles il·luminats dia i nit, que per un dia no té dutxes quan més les necessito. Un altra dia per anar a dormir quan abans millor per oblidar-ho.

Plou durant la nit i el matí segueix tapat i plovisqueja. Avui faré pocs kms fins el proper càmping que, ara sí, m’he assegurat que tingui totes les facilitats.

Em paro en el primer lloc d’interès i sento parlar català. Al voltant meu hi ha un grup que viatja amb autocar. Reconec una senyora. Em sona i no sé de què… i li pregunto. I mira per on són del costat de Banyoles. Que petit és el món! Fem-nos una foto per recordar la casualitat.

Compro uns tomàquets en una paradeta que hi ha al lloc i diposito les 300kr en una guardiola. No hi ha venedor/a.

Visito la localitat de Reykholt. Que té una llibreria molt interessant. Hi faig un cafè i papallonejo una estona. Compro alguna cosa.

Continuo fins aturar-me en un punt d’informació que ofereixen àpats. Avui toca dia tranquil i de recuperació, així que em demano una sopa de xai i tot darrera cafè i pastís brownie. Tenen wifi i aprofito per publicar al blog. A les 17h passades tanquen i em fan fora. La bona notícia és que mentrestant estava dins el recinte ha plogut molt i ara ja no plou. Bona parada.

A pocs kms, Cascada de Hraunfossar, que té a peculiaritat que l’aigua procedeix d’un mar de lava. Preciós. L’aigua caiguda conflueix amb un riu que baixa desbocat. L’aigua marronosa dona pistes dels dies que porta plovent.

Càmping a Húsafell. Bones instal·lacions. Disposa de cuina i un espai resguardat. Genial!

Sopo xerrant amb unes noies alemanyes i una parella valenciana. Hi ha vol directe Alacant-Islàndia. Deu ser que molts islandesos van a Benidorm!

Demà deixaré el poquet Oest que he vist. La península de Snaefellness i els Fiords de l’Oest queden per un altra viatge que sé que un amic també té pendent… Així que serà fàcil tornar;)