Ens llevem al parking del barranc del Llech, després de celebrar el Sant Joan amb la companyia dels nostres estimats Farres. Junts per brindar pels 20 anys del Farra-O gaudint de l’esport de les curses d’orientació en els boscos de Font Romeu. Visca el FARRA-O!!!

Fotos: Celebració desbocada!!!

Foto: Foc de Sant Joan.

Foto: Pocs però molt ben parits!

Powered by Wikiloc

Wikiloc: Aprofitem per fer una btt per Font Romeu per estirar les cames per la propera aventura al Canigó.

Foto: Entrenant les curses d’orientació; un esport fascinant!

Powered by Wikiloc
Wikiloc: Entrenament d’orientació pel circuit permanent.

Hem descansat però les nostres forces són justes per un duatló molt exigent: 20 kms de pujada amb 1400 d+ i la pujada a peu per la Cresta de Barbet i la Xemeneia fins el Cim 900 d+. Per això, decidits a tirar endavant, planifiquem molt a consciència els esforços: gestió del ritme, parades, hidratació i alimentació. El balanç final és molt positiu: objectiu aconseguit, fatigats però al cap d’uns dies sentim que el nostre cos es recupera bé de l’esforç exigent. Per tant, orgullosos d’adaptar l’activitat a les nostres condicions físiques prèvies.

La pujada amb btt a primera hora la gaudim molt. Poca gent i un mar de núvols ens cobreix per protegir-nos de la calor. Parem varis cops durant la pujada per gaudir de la natura, fotografiar-la, menjar i beure.

Foto: Pista ciclable de 20 kms fins al refugi de Cortalets.

Arribats al refugi de Cortalets amb molta energia, bebem una coca-cola fresca, ens canviem de roba i deixem el que no necessitem per fer el trekking. Patim l’esforç i la calor en la primera part de la pujada, per això, adaptem el ritme per introduir-nos a la natura. Tenim tot el dia.

Foto: Un bany de primavera.

Reeixim la cresta de Barbet que ens ofereix una panoràmica del cim; espectacular! En aquest instant, entra un fort fred vent de component sud que ens acompanyarà fins el cim. Toca abrigar-se i serrar les dents.

Foto: Vistes panoràmiques del cim des de la Cresta del Barbet.

La part final, prèvia al cim, és la imponent Xemeneia, aquest cop acompanyada per un vent atabalador que complica l’ascens i afegeix un punt èpic a l’expedició.

Foto: Espectacular pujada (o baixada) de la Xemeneia.

Coronem el cim amb la presència d’un trekker veterà que està fent tot el recorregut des l’Atlàntic fins el Mediterrani. Va molt ben equipat i està super motivat. Aprofitem perquè ens faci algunes fotos.

Foto: Cim coronat. La Creu amb el testimoni recent de Sant Joan.

Refugiats del vent gaudim de les panoràmiques i aprofitem per fer un mos. Toca anar en compte, que ve la baixada i estem cansats. Llarga pedregosa caminada descendent fins el refugi.

Bona hora per gaudir de  1400 d- en btt que ens hem guanyat al matí. Volem lliurement com la Blue Morpho i xalem com canalla!

Jornada memorable que recordarem durant molt de temps i des de Banyoles ja podem veure el cim amb uns altres ulls!!!

Text: Toni Muné

Fotos: Margot i Toni

23 al 26 de juny del 2022

Powered by Wikiloc