És un orgull compartir una alegria; un llibre. Una aventura que ha durat 5 anys des del dia que en Joan Jover va proposar-me escriure un manual pràctic de la col·lecció: Manuals de Muntanya (Cossetània). Com expert en la matèria vaig ser l’escollit, tot un privilegi i un orgull. Moltes gràcies Joan.

La creació del llibre ha sigut de cocció lenta, un vol amb alts i baixos i amb grans muntanyes superades. Han aparegut adversitats inesperades que amb l’ajuda del meu entorn he superat amb èxit i és una gran satisfacció compartir un llibre en català que desenvolupa un tema crucial per accedir al medi natural: l’orientació.

Per mi, des de que vaig descobrir l’orientació com esport, fa més de 20 anys, i l’he aplicat a la muntanya, ha sigut una passió. Contínuament m’imagino cartografiat el medi natural que observo a diari. És un divertiment. Per això, ha sigut un plaer experimentar l’orientació i llegir un munt de llibres en varis idiomes, per traslladar-ho en aquest manual.

Desitjo que sigui un manual de referència, de consulta, de capçalera, que doni els fonaments bàsics per accedir al medi natural amb confiança i seguretat. Que doni l’autonomia a l’individu perquè només tingui la preocupació de gaudir de l’entorn natural. La consciència del moment és única, efímera!

Gaudiu de la lectura i gaudiu del vostre vol!