Foto: Amics retrobats en una aventura pendent.

Què fem? Vinga va, que tinc una setmana de vacances i 2 dies per tu. Em comenta en Dudu.

Què fem? La planificació passa de la muntanya al mar amb un pim-pam. Decidim mar… ara què? submarinisme? caiac? snorkel?… Apareix el Cap de Creus i la Blue Morpho alça el vol, per mostrar-nos bells somnis no realitzats que estaven pendents i marca el camí. Fer la volta al Cap de Creus amb el caiac de mar! Ara toca organitzar la intendència.

Ràpid posem fil a l’agulla. Què és millor… de Sud a Nord o de Nord a Sud. Segons els experts de Nord a Sud pels corrents i la tramuntana que pot aparèixer. Ben assessorats i aprovisionats de material per Skkayak  les coses són més senzilles. Ademés, tenim a les mans una Camper que ens servirà de campament a la nit de Portlligat.

Després d’un matí que ens trobem a Roses i deixem la Camper a Portlligat, encarem la nostra aventura des de la platja de Llançà, on té la seu Skkayak. Últim esmorzar i preparatius de l’embarcació: l’expedició comença a les 11h.

Iniciem la ruta amb un caiac doble de travessia anant directa a buscar una cova de dos ulls a prop del Cap de S’Aranella. La gaudim i fem el primer bany. Pel recorregut ja em al·lucinat amb els salts del peix Lluna “Mola mola” que sovintegen aquests dies per la costa.

Seguim resseguint el contorn terrestre sense perdre detall. Les condicions atmosfèriques són envejables per fer aquesta pràctica esportiva. Ens posem al dia de les nostres vides palejada a palejada.

Visitem el refugi de Pescadors de Cala Prona.

Pel camí al Cap de Creus, ens trobem unes conegudes que també van en caiac i compartim moments. Ens separem a l’arribar al Pla de Tudela, lloc especial per mi i la Margot, que descobreix des del mar en Dudu. Tornarà un dia per fer una caminada, no en tinc cap dubte, l’indret, reserva integral i paratge inspirador per en Dalí, s’ho mereix.

Arribem a Cala Culip i la part més occidental dels Pirineus que s’endisa al mar ja ens ofereix la seva bravura. Toca palejar fort i arribem a la Cova de l’Infern amb l’atenta mirada de l’últim illot: Sa Rata, i un grup de flamencs que tornen cap al Nord.

Foto: Cova de l’Infern.

Ja és tard, però encara fem una parada fer banyar-nos a la cala Jugadora, on diuen que els pescadors de l’època es jugaven els caladors on pescarien.

Posem peu a terra a les 20h després de 9h de travessia. Un dia calorós i lluminós, excepcional, que hem gaudit molt i molt.

Toca dutxa i preparar el sopar. Toni xef, preparar un plat de pasta, tonyina i ou ferrat! Tot amanit amb birra!!! Estem feliços i cansats d’una bella jornada!

Foto: Pasta per recuperar les forces!!

L’endemà sortim aviat cap a Cadaqués per fer un cafè, com no? al Casino!

Seguim entossudits en trobar un peix Lluna i finalment ho aconseguim. Un gran exemplar es troba a superfície ferit i no s’escapoleix. Ens ofereix tota la seva bellesa i grandesa, immortalitzem el moment per la posteritat!

Continuem cap al Cap Norfeu per gaudir del felí de pedra: el Gat. Lloc on es pot practicar de les millors immersions del territori!

Foto: El Gat de Cap Norfeu.

Apareixen més barques i motos aquàtiques, ens aproximem a Roses gaudint de Cala Joncols i Cala Montjoi i Punta Falconera. La part final la fem molt ràpid observants les últimes platges des de lluny.

Desembarquem al GEN Roses, que ens ofereix les seves instal·lacions per guardar el material en molt bones condicions.

Ara només toca agafar el bus cap a Cadaqués per recuperar la Camper i tornar a Llançà per l’altra cotxe.

Ruta realitzada i gaudida amb gran èxit. Tenim un territori que no té preu!! Gaudiu-lo i respecteu-lo!

Gràcies a Skkayak i el GEN Roses.

Dudu i Toni

11 i 12 de juny del 2022

Text: Toni Muné

Fotos i vídeos: Eduard Garcia i Toni Muné

 

Etapa 1: Llançà – Portlligat

Powered by Wikiloc

Etapa 2: Portlligat – Roses

Powered by Wikiloc