Arribem a la frontera Nepalí a les 21h. Estem avorrits d’autocar i ens activem segellant la sortida i esquivant una nova jugadeta dels indis que volen que canviem dòllars a rupies nepalís. Passem a peu el límit fronterer i entrem en una oficina a on ens rep un funcionari nepalí amb pijama i samarreta imperi, la situació és molt còmica. L’home no és gens simpàtic i comença a tornar els dòllars que li donen uns americans dient que estan arrugats i trencats. No fa broma i els pobres americans han d’anar a canviar diners. Jo per sort els portava ben planxats sortits d’un banc de Banyoles. La parella d’Alacant no porten dòllars i un angelet català els salva canviant 50 dòllars. El visat em costa 100$ per 3 mesos.

Les següents 8 hores són semblants a un centrifugat. Quines carrreteres!

Arribem a Kathmadú a les 6h del matí, quan la hora prevista eren les 2h. Caminem cap als diferents allotjaments tota la colla d’estrangers. Esmorzar, dutxa i a dormir.

Passo tres dies a Kathmandú gaudint de l’ambient de muntanya que es respira i recuperant-me de l’intensitat de l’Índia. Dormo, passejo, vaig de compres i preparo el meu primer desitjat trekking: els 3 passos de l’Everest. Compro mapes i tramito els 3 permisos que em permetran entrar a la zona protegida. Passo per caixa i pago uns 60 €.

Comparteixo sopars amb l’Ana i el Pablo, i música en viu. Un grup local tocant versions.

I tasto el meu primer Dal Bhat; plat típic nepalí de llenties i arròs.

També em reuneixo amb un guia local, en Kishor, que em dona un savis consells pel trekking. Gràcies Cristina pel contacte.

Després de 3 dies parat el cos ja em demana acció. Seran més de 21 dies de trekking. Demà agafo el bus local fins a Jiri o més endavant si la pista ho permet. Ja vaig conscienciat de les 8 hores que m’esperen. L’escalfament ja el vaig fer entrant al país!;)

Us ho explico a la tornada!

P.D. Us recordo que segueix oberta la col·laboració amb el projecte solidari Blue Morpho Langtang fins el 31 d’octubre. Va vinga! Que de moment hi han poques donacions.

BLUE MORPHO LANGTANG (enllaç)