“In the West, a smile is about something. In Thailand a smile is a natural part of life”

Aterro a l’aeroport de Bangkok (15 de novembre del 2017) per la tarda, després de fer nit a l’aeroport de Mumbai,  i em fa molta mandra visitar o passar la nit a la capital. Surto de la terminal, pillo wifi i miro vols: 60 € per volar a Phuket en 3 hores. Comprat. Reservo booking un hotel al costat de l’aeroport. Estic esgotat, necessito descans i platgeta.

El matí següent em desplaço a Khao Lak, punt de sortida de moltes empreses especialitzades en submarinisme, cap les illes de Similan del Mar d’Andaman, paradís del busseig. Gaudeixo de tres dies de platja, busseig, cuina tailandesa i del Festival Inaugural d’Inici de Temporada Turística de la regió.

Aquesta zona va quedar molt afectada pel Tsunami del 2004. Arrasada per onades gegants que van provocar estralls. Una mostra, és la patrullera que va ser desplaçada més de 2 kms terra endins. Actualment exposada en el lloc on va acabar presideix un museu commemoratiu.

Submarinisme: Boonsung Wreck amb l’empresa IQ-Dive. Dos immersions en una plataforma naufragada situada molt aprop de la costa de Khao Lak. Un espectacle submarí. La plataforma enfonsada a propòsit fa uns anys al mig d’un sorral submarí ha atret tot tipus de peixos i amb els anys ha creat un ecosistema marí bellíssim. M’encanta bussejar entre ferralla rodejat de peixos i peixos.

Provo una altra empresa de submarinisme seguint la recerca del lloc més adient per fer el meu Divemaster Training (DMT) de Scuba Schools International (SSI). Es tracta de Sea Turtle Divers. Faig l’especialització en NITROX. La companyia, petita i familiar, m’agrada i el seu instructor, en Dirk, alemany, presenta candidatura per ser el meu mentor. Parlo amb la propietària, la Melanie, sobre la formació. Tot pactat i enllestit, m’esperen 6 setmanes molt intensives de formació. Un cop acabi torno cap a casa, han sortit oposicions de professor d’educació física: toca estudiar fort.

Tinc tres dies abans de començar que aprofito per fer turisme. Marxo cap a Ao Nang – Railay. On coincideixo amb la Margot, una noia de Polònia que vaig conèixer a la Vall del Langtang. Gaudim de la fantàstica costa tailandesa practicant escalada i kayak.