El format que he triat per fer l’aprenentatge de divemaster és el de vida a bord i amb anglès. Faré 4 viatges amb el vaixell (AMAPON) de 5 dies cada un per les illes Similan. Similan significa 9 amb la llengua autòctona Yawi. El Parc Nacional de Mu ko el formen aquestes 9 precioses illes, més dues noves incorporacions: Koh Bon i Koh Tachai. També s’incorpora a la ruta com a punt estel·lar, el famós punt d’immersió: Richelieu Rock, Top Mundial.

El títol de divemaster serà expedit per SSI (Scuba Schools International) amb cobertura i fama mundial. L’objectiu d’aquest reconeixement serà poder guiar submarinistes certificats sota l’aigua arreu del món.

Arribo a les oficines de Sea Turtle Divers. Tothom ja ha arribat, el vaixell anirà complert. Presentació oficial i agafem els taxis cap al port, 15 minuts de trajecte. Pugem al barco creuant tres vaixells d’altres companyies. Dues rengleres d’embarcacions atapeixen el port.

Aquest primer viatge (26/11/17 al 1/12/17) servirà perquè conegui l’embarcació i el seu funcionament, l’staff, els llocs d’immersió, l’entorn, ajusti el meu material i m’ho passi bé fent fun dive.

Beguda de benvinguda i el Team Leader, en Dirk, fa el primer briefing sobre el barco: boat briefing. Descriu els espais, la seguretat a bord i el comportament que em de seguir per una bona convivència. Això serà com un “gran hermano” de cinc nits.

Per grups anem a preparar els equips d’immersió i després ocupem les nostres cabines.

Sopem junts un deliciós menjar Thai i després presenciem uns focs d’artifici, que auguren un bon viatge, durant la sortida del port.

Viatgem de nit i l’endemà al matí ens llevem davant de l’illa 4. Són les 7h del matí, primer briefing i a les 7.30 primera immersió. L’acció està servida. Primera capbussada senzilla, poca profunditat i visibilitat boníssima. Unes escultures d’ençà el tsunami decoren el fons marí: un temple, dues sirenes, etc.

Bones sensacions. Seguidament esmorzem i al cap de dues hores la següent. El meu grup és comandat per en Matt, divemaster thai, tot un personatge, sempre riu. L’anomenen Eagle Eye (ull de falcó). És especialista en mostrar les coses més petites que pots trobar al fons marí. La resta del grup el formen: la Vicky (de la Xina que està gaudint de la seva única setmana de festa de l’any), en Lionel (jove francès que viatja sol pel món amb la seva bicicleta) i l’Eddy  (belga, amb una dilatada carrera sota del mar, més de 6000 immersions, un respecte).

Després de dinar, tercera immersió, dive site: Honeymoon Bay. Per la tarda, tormenta torrencial de 30 minuts. Quin vendaval! Petit berenar i la primera nocturna. Com diuen per aquí: dormir, menjar, diving, menjar, diving, dormir, menjar, diving, menjar, etc.

L’endemà al matí: West of Eden. Quin espectacle submarí! La perfecció apareix per moments, el vol de la Blue Morpho és molt intens.

Continuem amb una altra immersió anomenada Stonehenge. El mar està mogut i el sol no apareix. Després de dinar, tercera immersió, a Turtle Rock. Les illes de Similan estan formades per blocs de granit i un d’ells és clavat a una tortuga.

Quan fosqueja ens tornem a tirar a l’aigua. Nocturna a Donald Duck Bay. Una roca immensa que recorda a l’estrella malcarada de Disney presideix el show time submarí.

Tercer dia, estic esgotat. El meu cos no xuta. Aguanto dues immersions i per la tarda he de descansar. El termòmetre indica que tinc dècimes de febre. Parar és el més assenyat que si no em perdré el lloc més prestigiós de la zona.

Richelieu Rock, un dive site, al mig del Mar d’Andaman, on només sobresurt una roca d’un metre quan la marea és baixa!! Un lloc descobert per uns pescadors que li van comunicar al famós Jacques-Yves Cousteau. Ell ho va explorar i va batejar l’indret com a Richelieu ja que els colors morats del fons li recordaren la capa del Cardenal Richelieu. Un rocam amb una profunditat màxima de 30 metres rodejat de sorra la qual cosa atrau tota la fauna marina. Incomptables peixos i vitalitat marquen el lloc. Un dive site Top Mundial. Un paradís marí.

Les immersions són impressionants. Observem de tot i fotografio el meu primer Sea Horse, cavall de mar. Gran i groc. Una delícia.

L’última nit la passem a Koh Tachai. Immersió matutina i de tornada passem per l’últim dive site: Bloonsung Wreck. On ja havia fet dues immersions amb IQ-Dive, però que no m’importa repetir, el lloc és especial i molt ric amb fauna marina.

És l’hora d’anotar els contactes de tothom i les últimes fotos. Han sigut cinc dies molt intensos. El meu cos ho ha donat tot, ara toca un merescut descans.