Viatge 9 de l’AMAPON d’aquesta temporada. Del 20/12/17 al 25/12/17, dia de Nadal.

El Solàrium del vaixell AMAPON ha presenciat moltes converses, silencis, postes de sol, tensió, nits estrellades, somnis, comiats, brindis, fotos, etc. Un espai de convivència que valoro molt positivament d’aquesta embarcació. Molts somriures i reflexions m’han omplert plenament i moments crítics m’han fet créixer molt com a persona.

El divemaster ha sigut un aprenentatge personal amb un trio perfecte. Un triangle format per la Sabrina, en Dirk i jo.

Compartir aquesta formació amb una persona jove i ambiciosa com la Sabrina ha sigut meravellós. Les seva il·lusió, frescor, dubtes de joventut i la seves ganes d’aprendre han format part d’aquest aprenentatge cooperatiu.

El mentor, el formador, el model a seguir, la veu de l’experiència, en Dirk. Alemany, amb una dilatada experiència docent i amb més de 6000 immersions durant més de 10 anys.

La convivència en plena temporada alta ha sigut molt intensa. Hem après molt i la vivència ha sigut molt profunda.

Gràcies per tot.

Les Illes Similan han sigut el terreny de joc. Un lloc meravellós per la pràctica del submarinisme. Temperatura de l’aigua entre 28 i 31 graus. Aigües poc profundes i cristal·lines. Formacions rocoses bellíssimes. Racons idíl·lics. Un lloc de pau i reflexió.

El que s’aprèn s’aplica, aquesta és la millor forma per aprendre. Durant el viatge tinc la fantàstica oportunitat de guiar a la Sofie i en Rigardht. La Sofie és filla de pares belgues però nascuda a Màlaga i viu a Mallorca. De parla espanyola i fa dos mesos que s’acaba de treure el primer nivell en submarinisme. I en Rigardht, sud-africà, la seva parella, amb més experiència en busseig, és instructor. Estan de vacances, durant la temporada alta de Mallorca treballen de cuiners en vaixells privats.

Gaudim de 10 immersions junts. Ens ho passem molt bé. La Sofie agafa més confiança en el busseig i en Rigardht s’ho passa bomba fent fotos submarines. I quines fotos!!! Per la meva part, consolido l’aprenentatge i agafo confiança i experiència. Els meus ulls vermells van millorant a poc a poc.

Rigardht, Sofie i jo.

Impressionat foto feta per en Rigardht durant una de les immersions guiades per mi. Beautiful!

La parella ens abandona al tercer dia i arriben més clients. La segona part del viatge, la que anomenem el Nord, faré d’assistent en el grup que guia en Dirk. També aprofitaré fer descansar alguna immersió pensant amb els meus ulls.

Durant tot el viatge ens acompanya un família francesa. Els pares fan submarinisme i els fills snorkel. Una parella anglesa de divemasters d’una altra empresa: Wicked Diving, s’ocupen d’ells. Ens ho passem genial compartint moments i experiències. És molt comú que entre empreses es passin clients o comparteixin vaixell.

El quart dia el temps és benèvol i ens podem submergir en les profunditats de Richelieu Rock. Quin bombardeig d’estímuls. L’activitat submarina és abismal. Quina riquesa.

Nit de Nadal a l’Illa de Koh Bon amb un “sunset” fantàstic.

De tornada a Terra. Avui sí! Cap al Gecko Bar. Birresssss i celebració del Nadal! Happy XMas!!